مخزن یا مخازن را به طور خلاصه و به زبان ساده‌تری میتوان گفت، انباره‌ یا قطعه‌های ثابت یا متحرکی هستن که بیشتر جهت ذخیره‌سازی و نگهداری انواع سیالات، که این سیالات می‌تواند شامل آب شرب، آب کشاورزی، انواع موادهای شیمیایی و اسیدی باشد. و از طرفی دیگر ساختار مخازن با دو نوع مقطع استوانه‌ای و مکعبی براساس نوع کاربرد آنها (سیال)، نحوه نصب و استفاده از آنها به اشکال مختلفی از قبیل استوانه ای (افقی یا عمودی)، مکعبی، مستطیلی و به صورت سفارشی همچون مکعب مستطیلی طراحی و تولید می‌شوند.

مخزن چیست ؟

با توجه به خلاصه کلی از مخزن و آشنایی با مخازن که جهت ذخیره‌سازی سیالات برای مدت زمان کوتاه یا بلندمدت استفاده می‌شوند. استفاده از کلمه مخزن برای مخازن ذخیره‌سازی در زبان جهانی رایج است. بیشترین کاربرد مخازن برای ذخیره‌سازی و اغلب با مقطع‌های استوانه‌ای که به صورت افقی (خوابیده) یا عمودی (ایستاده) عمود برزمین با عدسی (کف) صاف و عدسی بالا (تاج مخزن) ثابت هستند. معمولاً قوانین زیست محیطی زیادی برای طراحی، تولید و کاربرد مخازن ذخیره‌سازی اعمال می‌شود که اغلب به ماهیت سیال موجود در داخل آن بستگی دارد. نکته مهم در اینجا که باید اشاره کرد، مخازن ذخیره سازی با هر نوع متریال و مقطع تولیدی خود به دو دسته مخازن دفنی و غیردفنی دسته بندی می‌شوند. در ادامه همین مطلب به نحوه نصب آنها اشاره خواهیم کرد.


مخزن‌ها با توجه نوع متریال و کاربری به چند دسته مختلف تقسیم بندی می‌شوند، که در ادامه همین مطلب به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد


مخزن پلی اتیلن

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی استفاده از آنها در تولید مخازن پلی اتیلن روز به روز بیشتر می‌شود. از آنجائیکه مخازن پلی اتیلن بیشتر جهت نگهداری و ذخیره سازی آب شرب، آب کشاورزی و سیالات یا مایعاتی که با پلی اتیلن همخوانی دارند طراحی و تولید می‌شوند. در عموم روال شده به مخزن‌های پلی اتیلن نیز مخازن پلاستیکی گفته می‌شود که معمولا در صنایع مختلفی همچون ساختمان سازی، کشاورزی و شیمیایی برای ذخیره‌سازی و حمل و نقل آب و دیگر مایعات استفاده می‌شوند. در حال حاضر در دنیا، ذخیره سازی، حمل و بسته‌بندی انواع آفت کش‌ها و بسیاری از موادهای شیمیایی از مخازن پلی اتیلن استفاده می‌شوند. مخازن پلی اتیلن که مخازن پلیمری نیز نامیده می‌شوند به دلایل بسیار زیادی محبوب هستند و استفاده از آن‌ها بسیار عمومیت یافته است. هر چند که خود مخازن پلی اتیلن به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند و هرکدام کاربرد‌های خاص خود را دارند، که در ادامه و خلاصه وار به همین موضوع میپردازیم.

مخزن پلی اتیلن تکجداره

این نوع از مخازن که در بین عموم و استفاده کنندگان به مخازن پلی اتیلن آب، مخزن پلاستیکی، مخازن دبه‌ای، مخزن ویلا، مخازن چندلایه و دیگر نام‌ها رواج یافته است. مخزن تک جداره پلی اتیلن تولید شده به روش دورانی (روتومولدینگ) یا همان قالبی و با مواد اولیه پتروشیمی تبریز با گرید ۳۸۴۰ که گرید خوراکی (فود گرید) می‌باشد، در ابعاد و اندازه‌های ثابت به صورت مخزن پلی اتیلن افقی، مخزن عمودی پلی اتیلن، مخزن پلی اتیلن مکعبی، مخزن زیرپله ای پلی اتیلن، مخازن ته قیفی و مخازن سمپاش که هر کدام از این نوع سازه‌ها حجم‌های مختلفی دارند و شرکت‌های تولیدی ابعاد و اندازه‌های (قالب) خاص و ثابت تولیدی خود را دارند.

معرفی مخزن پلی اتیلن تک جداره

مخازن پلی اتیلن تک جداره که از نامش پیداست بدنه این مخازن کاملا تک جداره می‌باشد. و قالب‌های تولیدی مخزن‌های تک‌جداره که اشاره شد از نظر ابعاد و اندازه کاملا ثابت هستن و نحوه تولید براساس لایه بندی مخازن و از تک لایه تا پنچ لایه تولید می‌شوند. تنها چیزی که این مخازن رو از زمان طراحی و تولید در بین خریداران بسوی خود جذب کرده است می‌توان به وزن پایین، حجم‌های تولیدی مختلف، جابه جایی راحت و قیمت مناسب اشاره کرد. بیشترین فروش در این نوع مخازن، مخزن پلی اتیلن سه لایه می‌باشد که برای باغ، باغچه‌ها، ویلاها و آپارتمان‌های مسکونی استفاده می‌شوند.


keyboard_arrow_up